A betegségek alatti tévénézés egy idő után elég unalmas tud lenni, és az embernek sokszor az az érzése támad, hogy csak fekszik, és semmi hasznosat nem csinál. A tévénézés alternatívájaként próbálkozhatunk nyelvtanulással is.

Ha már jobban vagy, és nem túl súlyos a betegség, használd ki az otthon töltött időt, és állítsd át a nyelvet a tévén arra a nyelvre, amit tanulsz! Ha nincs ilyen opció, keress filmeket vagy videókat az interneten!

Az ágyban töltött idő jó lehetőséget ad arra is, hogy átnézd a szavaidat a Quizleten vagy átismételj néhány témakört valamelyik nyelvtanulós applikációval.

Az előző héten én is beteg voltam, és a fenti módszerekkel próbálkoztam. Applikációkkal sikerült átismételnem két témakört (évszakok és időjárás), és még arra is rávettem magam nagy nehezen, hogy a kurzuskönyvből haladjak egy kicsit.

Ha súlyosabb betegségben szenvedsz, akkor persze nem nagyon tudsz mit tenni, ilyenkor minden mentális munka nehéz, hiába erőlteted. Ez esetben arra kell figyelni, hogy a betegség után minél hamarabb visszazökkenj a rutinba. A nyelvtanárral való tanulás egyik előnye itt mutatkozik meg. Ahogy arról korábban írtam, a nyelvtanár mindig egyfajta külső motivációt jelent. Ez sokszor kellemetlen tud lenni, de sok nyelvtanulónak kell ez a kis „lökés”, hogy rendszeresen foglalkozzon nyelvtanulással, egy hosszabb betegség után is.