Rólam

Köntös Mihály

Angoltanár

A nyelvtanulással kapcsolatos első élményeim általános iskolából származnak, angolt tanultam. Nem mondhatom, hogy kiemelkedő nyelvtanuló voltam, de azért egy jó szintet hoztam (egyszer még versenyen is részt vettem).

Gimnáziumban ugyanez a helyzet, már ami az angolt illeti. Mert a francia (ez lett a második nyelvem), na az nem ment, de azt hiszem ezt csak bemagyaráztam magamnak. Egy idő után hagytam az egészet, és csak az angolra koncentráltam, 11. osztályban letettem a felsőfokú nyelvvizsgát.

Gimnázium után magyar szakos kitérő, aztán anglisztika szak, fordítás-műfordítás specializáció. Eredetileg fordítónak készültem, de elkezdett érdekelni a nyelvtanulás, így végül nyelvtanár szakon szereztem diplomát (egész pontosan angoltanár és magyar mint idegen nyelv tanára vagyok).

Angoltanár vagyok, de inkább tartom magam nyelvtanulónak, mint nyelvtanárnak.

A kettőt egyébként nem is lehet elválasztani, mert egy jó nyelvtanár szükségképpen jó nyelvtanuló is.

Miután a sors úgy hozta, hogy lengyel menyasszonyom van, felnőtt fejjel úgy döntöttem, hogy lengyelül tanulok, és minderről blogot írok.

ELÉRHETŐSÉGEIM

EMAIL: kontos.mihaly@gmail.com
TELEFON: +48 530 085 114 (WhatsApp)
SKYPE: kontos.mihaly

Közösségi média:

Tanulmányok

2015.-2018. Károli Gáspár Református Egyetem: angoltanár és magyar mint idegen nyelv tanára, MA diploma
2011.-2015. Pázmány Péter Katolikus Egyetem: anglisztika szakos bölcsész fordító és műfordító specializáció, BA diploma

Díjak

“The Roles of Different Types of Translation in Foreign Language Learning and Teaching" XXXII. OTDK Humán Tudományi (bölcsész) szekció, 23. “Nyelvoktatás tagozat", 2. helyezett

Projektek

“Erasmus in Schools" program, Vaisaaren Koulu középiskola, Raisio, Finnország​